tisdag 17 augusti 2010

Fakta om klimatinvesteringar i vindkraft

Miljöpartiet har legat lågt nu ett tag angående klimatfrågan. Vad har hänt med Miljöpartiet sedan de Rödgröna formade sitt samarbete? Men nu har man vaknat upp och kritiserar nu regeringen för att inte gjort tillräckligt.

Känns mer som Centerpartiet tagit stafettpinnen i valrörelsen när det gäller klimatpolitiken.


Valfakta har tidigare visat på den dramatiska utbyggnad av Vindkraften som skett under de senaste åren. Vi kompletterar nu den bilden med en prognos (från bla. Svensk Vindenergi) för hur det troligen kommer se ut framöver.
Utbyggnaden under Alliansen har medfört att elproduktionen i Sverige f.o.m. 2006 blivit dramatiskt mycket mer klimatvänlig.

Mot den bakgrunden känns det märkligt när Wetterstrand hänvisar till att 2010 ser ut att bli det varmaste året på jordklotet hittills och sedan tillägger:

"Trots det har vi haft en regering som varit näst intill passiv"

"Läget för att ställa om har aldrig varit bättre än nu, men regeringen har missat den chansen"

Se även Ny teknik ang en debatt om hur mycket vindkraft det svenska kraftnätet tål. Olika åsikter här; Kungliga Vetenskapsakademin på ena sidan och professor Lennart Söder, KTH på den andra.


DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, SVT1, SVT2, SVT3, EXP1, GP1, DN4
DN4, SVD3
Övriga: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattretande att kalla detta en oberoende blogg, ungefär i stil med oberoende folkpartistiska "retorikexperter".

Bibliotekarien sa...

Ingen av oss är parti medlemmar, vi röstade på olika sidor om nuvarande blockgränsen i förra valet, tre olika partier och får inte betalt för det vi gör.

Det betyder ju dock inte att vi inte kan tycka olika saker.

Det finna andra oberoende källor 'Dagens Arena, oberoende, radikal och progressiv', till exempel (fick dock 4,5 milj av LO för att kampanja för S under valrörelsen ...)

Knapsu sa...

Kanske oberoende men uppenbarligen partisk!
I stort sett varenda inlägg innhåller ju kritik mot de rödgröna medan motsvarande kritik mot de blå lyser med sin frånvaro.

Anonym sa...

Under den senaste 4-års perioden har det även tillkommit cirka 4 TWh el producerat av fossil naturgas (Malmö och Göteborg) att jämföra med ~1,5 TWh vindkraft

Anonym sa...

Elcertifikatsystemet, som är det som ligger bakom investeringarna i miljövänlig energi, infördes under Göran Perssons (s)-regeringar.