lördag 14 augusti 2010

Trovärdiga rödgröna bortförklaringar efterlyses.

Minkdebatten gick väl som man kunde tro. Kontroller gjordes ... det visade sig att det inte var så illa ... kritik riktas nu mot kontrollerna. En obehaglig känsla av att inget kommer bli bättre för minkarna infinner sig. Vi väntar otåligt på Alliansens förslag till förbättringar.

De rödgröna kritiserar hårt men har samtidigt inte förklarat varför inget hände 1994 - 2006.

Se
Birger Schlaugs förklaring till varför minkfarmar inte försvunnit under de 12 åren de rödgröna satt vid makten:
"Tyvärr släpptes minkar fri i en djurrättsaktion just i samband med överenskommelsen, vilket ledde till att regeringen valde att inte ställa upp på vårt krav eftersom det skulle kunna tolkas som att man gav efter för "terror och våld" ... Vi var många som var förbannade, istället för att till djurrättsrörelsen kunna leverera en god nyhet blev det besvikelse över hur några enstaka aktivister, som inte vågade krypa ur sin anonymitet och därmed också frånsade sig principerna för civil olydnad, körde hela projektet i sank."
Känns inte riktigt som detta håller. Vem skulle tolkat det som "att man gav efter för terror och våld" om djurskyddet skärpts t.ex. 2003? Då hade S, MP och V fortfarande majoritet.

S kongressen fattade beslut om att djurskyddet skulle skärpas 2001. Därmed borde ju S, MP och V kunnat driva igenom detta. Ändå kom man inte med förslaget förrän efter man förlorat valet 2006.

Inga trovärdiga förklaringar får vi heller från andra högljudda vänsterdebattörer i ämnet som Jonas Sjöstedt eller Jens Holm

Det hela ser lite ut som att S, MP och V EGENTLIGEN inte tyckte detta var så viktigt när de hade regeringsmakten förra gången.


SVD1, SVD2, SVD3, DN1, SVT1, SVT2, SVT3, SVT4,
Politikerbloggen,
AB1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


3 kommentarer:

Pontus sa...

Vad har det här inlägget för relevans egentligen? Alla bra reformer (ex. äkteskap för samkönade eller förbud mot minkfarmning) måste ju ske nångång. Vad är poängen med att räkna bakåt i tiden på alla år då inget gjordes?

Adjunkten sa...

Poängen är att de rödgröna gör stor sak av att pälsdjursuppfödning inte är förbjudet och hävdar att

"Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har länge verkat för att pälsdjursuppfödning ska förbjudas."

... tycker inte det stämmer med tanke på att de hade 12 år på sig att förbjuda ...

Pontus sa...

Hur definierar man länge då? Tre-fyra år? Ungefär så lång tid (om inte mycket längre) bör det ta att utreda hur man gör för att bäst stänga ner en hel näringsgren och skicka förslaget på remiss. Mig veterligen har den remissen blivit färdig och förslaget att lägga ner minknäringen har legat på bordet. Så röstas de rödgröna in behöver ingen ny remiss göras, utan förslaget ligger färdigt att klubbas igenom (kan naturligtvis även klubbas igenom av Alliansen om de känner sig hågade att göra det).