torsdag 29 april 2010

Anneli Hulthén (S) bortförklarar - anonyma tips ej skäl att inte utreda

Allvarliga korruptionsanklagelser riktas mot ett antal tjänstemän i Göteborg. Men komunledningen ? Går de fria från ansvar?

"Som jag har förstått är det anonyma brev som har skickats in, och sådana är svåra för oss att reagera på. Då tror jag att vi får ett skakigt system." ... heter det från Anneli Hulthén (S)

Men är det faktum att tipsen var anonyma skäl att inte utreda vidare? Naturligtvis inte!

I många större företag och organisationer har man idag såkallade whistleblower system just för att anställda anonymt skall kunna påtala tecken på att det förekommer brott, korruption eller andra oegentligheter.

När Hulthén anför det faktum att tipsen var anonyma som skäl för att inte utreda känns det bara som dåliga ursäkter. Man får känslan att hon vet mer än vad hon vill säga ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Japp, hon vet massor men sitter i en taskig sits. Vissa av grejorna har ju fakturerats "med hennes goda minne" som det så vackert heter. Även om hon inte är personligen inblandad så är det, bland annat, hennes uppgift att hålla koll på sitt folk så att sådant här inte kan hända och det kan man väl säga att hon sumpat! :)

Anonym sa...

Jag är Göteborgare och massor med folk har varit medvetna om korruptionen som pågått i årtionden. Sossarna har alltid suttit ovanför lagen och våra polisanmälningar har aldrig ens lett till någon utredning då det alltid verkar finnas order uppifrån om att inte undersöka. Denna sörja startades av Göran Johansson (S), som ny håller i rodret i ett dussintal kommunala bolag efter att han lämnat över som partiledare i Göteborg till sin egen dotter Anna Johansson. Göteborg är något av snuskigaste, sunkigaste som finns i hela Europa. Det är Palermo, Moskva. Kommunen är genokorrumperad, genomrutten och grovt kriminell. Allt är sossarnas verk.

Patrick Gladh sa...

Oberoende blogg??
Säkert.